ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Emissions

Emissió

50º ANIVERSARIO DE FESOFI 2013

  • Data d'emissió: 29/04/2013
  • Procediment d'impressió: Offset
  • Paper: Estucado, engomado, fosforescente
  • Mida del segell: 40,9 x 28,8 mm. (horizontal)
  • Efectes en plec: 50
  • Valor postal dels segells: 0,37 €
  • Tiratge: 300.000
  • Dentat: 13 3/4

La Federació Espanyola de Societats Filatèliques (FESOFI) celebra el 50 aniversari de la seva fundació i com a recordatori de l’efemèride es posa en circulació un segell que reprodueix dues varietats de logotips: el commemoratiu del cinquantenari i el de la mateixa federació, amb la inscripció 1963-2013.

40420131

Els primers intents de crear una societat filatèlica que integrés aficionats, comerciants, cercles i revistes del ram van sorgir cap al 1870. En el segle XX, i coincidint amb els primers congressos i les primeres exposicions filatèliques celebrats a Espanya, es van fer nous passos per provar de constituir una federació, però aquesta no es va fer realitat fins molts anys més tard i després de superar diferents propòsits i nombrosos tràmits administratius.

Finalment, l’any 1963 es va aprovar la creació de la Federació Espanyola de Societats Filatèliques. Als estatuts de constitució s’indica que l’objectiu de la societat és: Agrupar les associacions filatèliques voluntàriament adherides a aquesta, per tal de promoure, desenvolupar i assegurar la màxima expansió de la filatèlia i del col•leccionisme de segells de correus, mantenir i enfortir les relacions dels filatelistes i col•laborar en aquest sentit amb els organismes nacionals i estrangers interessats. És membre de la Federació Internacional de Filatèlia (FIP).

Actualment, la FESOFI agrupa més de dues-centes societats filatèliques repartides per tota la geografia espanyola, que s’organitzen en clubs jerarquitzats piramidalment: les associacions locals, les associacions territorials i la federació nacional.

Durant aquests 50 anys d’existència, la FESOFI ha contribuït al desenvolupament i la promoció de la filatèlia en tots els camps. En col•laboració amb Correus, organitza les exposicions nacionals i internacionals, entre les quals cal destacar: Exfilna, Juvenia i les exposicions mundials. També s’ocupa de la publicació de llibres i revistes sobre filatèlia i història postal.

Comparteix-lo a les teves xarxes