ENVIAR EN LÍNIA

Envia documents des de qualsevol dispositiu i des de qualsevol lloc amb la mateixa validesa legal.

Burofax

Enviar documents de manera urgent i segura

Carta

Envia una carta digital, ordinària o certificada

Tarjeta Postal

Enviar postals digitals a través d'internet

PREPARAR TRAMESES

Imprimeix les teves etiquetes i paga les teves trameses abans d'anar a l'oficina de Correos

PAQ 48

Lliurament en 24/48 hores, segons origen destinació

Carta certificada

Garanteix la recepció mitjançant signatura

Notificaciones Administrativas

Servei indicat per a comunicacions legals

ET PODEM AJUDAR

Sala de Historia Postal

La sala d'història postal ofereix una evolució de les comunicacions postals a Espanya a través de diferents àrees expositives.

L'àrea d'admissió de la correspondència s'inicia quan el remitent diposita la correspondència a una bústia o a una oficina de Correos i continua amb el pesatge per determinar-ne el franqueig.

De gran valor històric són quaranta bústies procedents de tot Espanya. Entre les més significatives hi ha: la bústia de cap de lleó, de marbre, que va estar a la Real Casa de Postas de 1877 a 1919, una bústia pilar de ferro de mitjans del segle XIX i diferents models de bústies columna des dels anys quaranta fins a l'actualitat.

Pel que fa als pesacartes, es pot admirar una peça de platets de bronze amb un joc de peces procedent de Cañete la Real (Màlaga), diferents models de pesacartes automàtics i també balances per calcular la tarifa de la correspondència dels anys 80 i franquejadores que arribaven a franquejar 15.000 sobres per l'hora.

En aquesta àrea, s'exposen una selecció dels mata-segells de diferents províncies espanyoles i els roleus de màquines cancel·ladores, amb la data de la promulgació de la constitució espanyola de 1978 i una mostra de maquinària postal de cancel·ladores manuals i automàtiques per al mata-segellat de la correspondència.

A continuació, hi ha l'àrea del transport de la correspondència. El correu al llarg de la història ha utilitzat mitjans de transport diferents: la diligència, la bicicleta, la motocicleta, el tren, el cotxe, el vaixell i l'avió.

Entre les peces postals museístiques representatives d'aquesta àrea sobresurten: la maqueta de la diligència Igualadina, amb la qual es va distribuir el correu entre Barcelona i Igualada des de 1828 fins que es va inaugurar el tren de Barcelona a Saragossa el 1865. Des d'aleshores la diligència Igualadina acabava el seu trajecte a Martorell. Una bicicleta amb placa de Correos per al repartiment de la correspondència de 1930.

Als centres de classificació postal l'equipament incloïa taules de classificació, lligadores, casellers, anelles porta-saques, etc. Tots aquests elements es recreen a l'exposició.

Finalment, el cicle de la comunicació postal es tanca amb l'àrea del lliurament de la correspondència. El lliurament al destinatari es fa en mà, als apartats de les oficines de Correos o als casellers domiciliaris.

Com a peces curioses s'exhibeixen en aquesta sala una col·lecció de cartes prefilatèliques anteriors a l'aparició del segell i una altra col·lecció de cartes jeroglifiques en les quals l'adreça del destinatari s'expressa amb jeroglífics. Aquestes cartes es van lliurar als seus destinataris i van circular per correu entre els anys 1949 i 1969. En l'actualitat aquesta modalitat està prohibida. Una d'aquestes va ser enviada per Daniel Vázquez Díaz, pintor de prestigi reconegut, l'obra pictòrica del qual entronca amb la figura de Cezanne i el moviment cubista.