Política de galetes

La Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, S.A., S.M.E. (d'ara endavant, "Correos") li informa sobre l'ús de les galetes a la seva pàgines web. 

1. Què són les galetes?

En compliment de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic (LSSI o LSSICE) li informem que https://www.correos.es (d’ara endavant, “Lloc Web”) utilitza Galetes i tecnologies similars d’emmagatzemament i recuperació d’informació (d’ara endavant, “Galetes”).

Una galeta és un arxiu que es descarrega al terminal de l’usuari (ja sigui un ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta) quan accedeix a una pàgina web i que permet al titular de l’esmentada pàgina emmagatzemar o recuperar determinada informació sobre els hàbits de navegació de l’usuari.  

2. Tipus de galetes

Des de Correos li oferim la informació sobre la tipologia de Galetes existent amb caràcter general. Les galetes es classifiquen:

2.1. Segons qui sigui l’entitat que gestioni l’equip o el domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que se n’obtinguin, podem distingir:

  • Galetes pròpies: són aquelles de les quals és responsable el mateix editor i que, generalment, s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel mateix editor i des del qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari.
  • Galetes de tercers: són aquelles de les quals és responsable una entitat diferent de l’editor i que, generalment, s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat per l’editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

2.2. Segons el termini de temps que romanguin activades a l’equip o terminal de l’usuari, es pot tractar de:

  • Galetes de sessió: són aquelles dissenyades per obtenir i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web. Es fan servir per emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l’usuari en una sola ocasió (per exemple, una llista de productes adquirits) i desapareixen en acabar la sessió
  • Galetes persistents: són aquelles en les quals les dades continuen emmagatzemades al terminal i poden ser accedits i tractats durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot anar d’uns minuts a diversos anys.

2.3. Segons la finalitat amb la qual es tractin les dades obtingudes:

  • Galetes tècniques: són aquelles que permeten a l’usuari la navegació a través d’una pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que en ella hi hagi, incloent aquelles que l’editor utilitza per permetre la gestió i operativa de la pàgina web i habilitar les seves funcions i serveis, com, per exemple, controlar el tràfic i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar el procés de compra d’una comanda, gestionar el pagament, controlar el frau vinculat a la seguretat del servei, realitzar la sol·licitud d’inscripció o participació en un esdeveniment, comptar visites a efectes de la facturació de llicències del programari amb el qual funciona el servei (lloc web, plataforma o aplicació), utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so, habilitar continguts dinàmics (per exemple, animació de càrrega d’un text o imatge) o compartir continguts a través de xarxes socials.
  • Galetes de preferència o personalització: són aquelles que permeten recordar informació perquè l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com, per exemple, l’idioma, el nombre de resultats a mostrar quan l’usuari realitza una recerca, l’aspecte o contingut del servei en funció del tipus de navegador a través del qual l’usuari accedeix al servei o de la regió des de la qual accedeix al servei, etc.
  • Galetes d’anàlisi: són aquelles que permeten al responsable de les mateixes el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web a què estan vinculades, inclosa la quantificació dels impactes dels anuncis. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galetes s’utilitza en el mesurament de l’activitat dels llocs web, aplicació o plataforma, a fi d’introduir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.
  • Galetes de publicitat comportamental: són aquelles que emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per mostrar publicitat en funció del mateix.

3. Informació sobre el tipus de galetes utilitzades al nostre web

A continuació, s'identifiquen les Galetes que es fan servir al nostre lloc web:

Tècniques:

Denominació Finalitat Duració Titular
correosCookies Generada per identificar els paràmetres de configuració de galetes que ha seleccionat l’usuari. Sessió Correos
JSESSIONID Generada pel servidor d’aplicacions quan crea una sessió d’usuari al web. Sessió Correos
SS_X_JSESSIONID Generada pel servidor d’aplicacions quan crea una sessió d’usuari al web. Sessió Correos
SS_X_JSESSIONID Generada pel servidor d’aplicacions quan crea una sessió d’usuari al web. Sessió Correos
ASPSESSIONIDQCTCAAAQ Generada pel calculador de tarifes per escorcoll de COM+, per carregar combo inicial amb productes. Sessió Correos
OV2A Generada al web però propietat de l’Oficina Virtual, per mantenir la sessió que un usuari ha obert prèviament a l’OV. Primer fragment de la galeta de convivència d’OV2 amb COL. Sessió Correos
OV2B Generada al web però propietat de l’Oficina Virtual, per mantenir la sessió que un usuari ha obert prèviament a l’OV. Segon fragment de la galeta de convivència d’OV2 amb COL. Sessió Correos
idiomaCorreos Conèixer l’idioma de navegació en saltar de web a aplicacions. Persistent Correos
OV2IDIOMA Galeta que serveix a OV2/COL per mostrar els missatges en l’idioma correcte (durada màxima d’un any) Persistent Correos
política_galetes Galeta per a l’acceptació de la Política de galetes Persistent Correos

 

Galetes de preferència o personalització:

Denominació Finalitat Duració Titular
s_ecid Verifica la galeta AMCV per mantenir l’ID de l’usuari si aquesta hagués expirat. 2 anys Adobe
AMCV_###@AdobeOrg S’utilitza per identificar un visitant únic. 2 anys Adobe
AMCVS_###@AdobeOrg Serveix com a indicador que la sessió ha iniciat Sessió Adobe
s_cc Determina si les galetes per a Adobe estan actives. Sessió Adobe
s_sq Habilita diverses funcionalitats; conté informació sobre el vincle anterior en què l’usuari va fer clic. Sessió Adobe
s_vi S’utilitza per identificar un visitant únic. 2 anys Adobe
s_fid Identifica un visitant únic si la galeta estàndard s_vi no està disponible. 2 anys Adobe
s_tslv Serveix per determinar usuaris nous i recurrents. 1 any Adobe
s_nr365 Serveix per determinar els dies que fa que un usuari no entra al web. 1 any Adobe
mbox Adobe Target utilitza galetes per oferir als administradors de llocs Web la capacitat de provar quines són les ofertes i el contingut en línia més rellevants per als visitants. 2 anys Adobe
Hotjar Estableixi quan un usuari aterri per primera vegada a una pàgina. Persisteix la identificació d’usuari d’Hotjar que és exclusiva d’aquest lloc. Hotjar no rastreja els usuaris en diferents llocs. Assegura que les dades de les visites posteriors al mateix lloc s’atribueixin a la mateixa ID d’usuari. Tipus de dades JSON. 1 any Hotjar

 

Publicitat comportamental:

Denominació Finalitat Duració Titular
Google Doubleclick Doubleclick s’utilitza per gestionar les galetes de tercers. Aquestes galetes s’utilitzen per proveir els usuaris de productes rellevants que poden ser d’interès per a l’usuari. Els anuncis que veuen els usuaris de la pàgina web són atesos per una petita selecció de proveïdors, incloent-hi Invitemedia, Adviva.net, MSN, Google Display i Unanimis. Persistent Google
Google AdWords Utilitzem galetes de Google AdWords per proveir els usuaris de productes rellevants que poden ser de l’interès de les persones que hagin visitat el web anteriorment. Persistent Google
Facebook Ads Serveis de publicitat per al seguiment de conversions i personalització de contingut. Persistent Facebook
Youtube Serveis de publicitat i personalització de contingut. Persistent Google

 

4. Informació sobre com acceptar, denegar o revocar el consentiment per a l’ús de cookies

4.1 Acceptar, denegar o revocar el consentiment per a l’ús de galetes des del lloc web

L’usuari pot reconfigurar les seves preferències quant a Galates a través del següent enllaç:

Configuració de galetes

4.2 Acceptar, denegar o revocar el consentiment per a l’ús de galetes des del navegador

Per acceptar, denegar o revocar el consentiment per a l’ús de galetes des del navegador, l’usuari podrà modificar la configuració del navegador que utilitzi al seu terminal, ja sigui ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta. Amb caràcter general, els navegadors ofereixen les següents opcions de configuració amb relació a la instal·lació de Galetes:

• Que el navegador rebutgi totes les Galetes i, per tant, que no s’instal·li cap galeta de cap pàgina web al seu terminal. 

• Que el navegador avisi abans que es produeixi la instal·lació de la galeta perquè vostè decideixi si accepta o no la instal·lació d’aquesta. 

• Que el navegador únicament rebutgi les Galetes de tercers dels llocs web que visita però no les utilitzades pel lloc web pel qual vostè navega.

• L’opció de navegació en manera privada mitjançant la qual les Galetes s’instal·len al terminal però s’eliminen de manera automàtica quan finalitza la navegació per la pàgina web. 

A continuació, es mostren una sèrie d’enllaços informatius sobre aquesta qüestió dels navegadors més utilitzats:

Finalment, l’usuari també pot gestionar el magatzem de Galetes del navegador i la seva desactivació per mitjà d’eines com:

 

5. Transferències internacionals

No es preveu la transferència internacional de les esmentades dades per part de Correos. Sense perjudici de tot això, respecte de les transferències que, en cada cas, puguin fer els tercers instal·ladors de galetes a la nostra pàgina web, pot obtenir-ne informació a les seves respectives polítiques, a través dels enllaços inclosos a l’apartat 3 d’aquesta Política.

6. Termini de conservació de les dades

En el cas que mitjançant l’ús de galetes obtinguem dades considerades, d’acord amb la normativa vigent, com a dades personals, les tractarem i les conservarem durant el temps necessari per assolir la finalitat que es persegueix amb el seu ús, en funció de cada cas.

Una vegada s’hagin aconseguit els propòsits esmentats, es podran conservar bloquejades degudament per si fossin necessàries per exercir, formular o defensar accions i reclamacions en relació amb el seu ús, i després d’això es procedirà amb la completa eliminació de la informació.

Aquesta política de galetes pot ser susceptible de modificacions, per això s’aconsella a l’usuari que la consulti cada vegada que accedeixi al Lloc web.

Per a més informació sobre el tractament de les seves dades pot consultar la nostra política de privacitat del lloc web.