Política de galetes

La Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA (d’ara endavant, “Correos”) informa sobre l’ús de les galetes a les seves pàgines web. Aquesta política de galetes complementa la política de privacitat del lloc web.

Què són les galetes?

Una galeta és un arxiu o dispositiu que es descarrega a l’ordinador, el telèfon o la tauleta de l’usuari quan accedeix a determinades pàgines web per emmagatzemar i recuperar informació de l’equip terminal. Entre altres funcions, permeten emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari, per tal de millorar el servei ofert.

Tipus de galetes

Trobem les classificacions següents:

1. Segons quina sigui l’entitat que gestioni el domini des d’on s’envien les galetes i tracti les dades que se n’obtinguin, se’n poden distingir dos tipus:

 • Galetes pròpies: aquelles que s’envien a l’equip terminal des dels nostres propis equips o dominis.
 • Galetes de tercers: aquelles que s’envien a l’equip terminal des d’un equip o domini d’una altra entitat aliena a l’editor de la pàgina web.

2. Segons el termini de temps que romanguin emmagatzemades al navegador de l’usuari, es pot tractar de:

 • Galetes de sessió: aquelles galetes activades mentre l’usuari navega per la pàgina web (mentre manté activa la sessió).
 • Galetes persistents: aquelles galetes emmagatzemades durant un temps determinat a l’equip terminal de l’usuari, a les quals el responsable té accés quan l’usuari es connecta a la seva pàgina web.

3. Segons la finalitat amb la qual es tractin les dades obtingudes:

 • Galetes tècniques: aquelles galetes necessàries per a l’ús del lloc web i per a la prestació de serveis.
 • Galetes de personalització: aquelles que permeten a l’usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d’una sèrie de criteris al terminal de l’usuari (idioma, tipus de navegador...).
 • Galetes d’anàlisi: aquelles que permeten el seguiment i l’anàlisi estadístic del comportament del conjunt dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades.
 • Galetes publicitàries: aquelles que permeten la gestió dels espais publicitaris en la pàgina web, l’aplicació o la plataforma des de la qual es presta el servei sol·licitat.
 • Galetes de publicitat comportamental: aquelles que emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través dels hàbits de navegació de l’usuari, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per mostrar publicitat.

Galetes utilitzades al nostre web

A continuació, s'identifiquen les galetes que es fan servir al nostre lloc web, així com la seva tipologia i funció:

 • Galetes de personalització i tècniques estrictament necessàries per a la prestació de determinats serveis sol·licitats expressament per l’usuari: si es desactiven aquestes galetes, no es podran rebre correctament els nostres continguts i serveis; i
 • Galetes d'anàlisi per al seguiment i l'anàlisi estadística del comportament del conjunt dels usuaris.
 • Galetes de publicitat comportamental: emmagatzemem informació sobre el teu comportament per oferir publicitat adequada segons els teus interessos.

Galetes tècniques i de personalització

Denominació Finalitat Duració Titular
correosCookies Generada per identificar els paràmetres de configuració de galetes que ha seleccionat l’usuari. Sessió Correos
JSESSIONID Generada pel servidor d’aplicacions quan crea una sessió d’usuari al web. Sessió Correos
SS_X_JSESSIONID Generada pel servidor d’aplicacions quan crea una sessió d’usuari al web. Sessió Correos
SS_X_JSESSIONID Generada pel servidor d’aplicacions quan crea una sessió d’usuari al web. Sessió Correos
ASPSESSIONIDQCTCAAAQ Generada pel calculador de tarifes per escorcoll de COM+, per carregar combo inicial amb productes. Sessió Correos
OV2A Generada al web però propietat de l’Oficina Virtual, per mantenir la sessió que un usuari ha obert prèviament a l’OV. Primer fragment de la galeta de convivència d’OV2 amb COL. Sessió Correos
OV2B Generada al web però propietat de l’Oficina Virtual, per mantenir la sessió que un usuari ha obert prèviament a l’OV. Segon fragment de la galeta de convivència d’OV2 amb COL. Sessió Correos
idiomaCorreos Conèixer l’idioma de navegació en saltar de web a aplicacions. Persistent Correos
OV2IDIOMA Galeta que serveix a OV2/COL per mostrar els missatges en l’idioma correcte (durada màxima d’un any) Persistent Correos
política_galetes Galeta per a l’acceptació de la Política de galetes Persistent Correos

Galetes analítiques

Denominació Finalitat Duració Titular
s_ecid Verifica la galeta AMCV per mantenir l’ID de l’usuari si aquesta hagués expirat. 2 anys Tercer
AMCV_###@AdobeOrg S’utilitza per identificar un visitant únic. 2 anys Tercer
AMCVS_###@AdobeOrg Serveix com a indicador que la sessió ha iniciat Sessió Tercer
s_cc Determina si les galetes per a Adobe estan actives. Sessió Tercer
s_sq Habilita diverses funcionalitats; conté informació sobre el vincle anterior en què l’usuari va fer clic. Sessió Tercer
s_vi S’utilitza per identificar un visitant únic. 2 anys Tercer
s_fid Identifica un visitant únic si la galeta estàndard s_vi no està disponible. 2 anys Tercer
s_tslv Serveix per determinar usuaris nous i recurrents. 1 any Tercer
s_nr365 Serveix per determinar els dies que fa que un usuari no entra al web. 1 any Tercer
mbox Adobe Target utilitza galetes per oferir als administradors de llocs Web la capacitat de provar quines són les ofertes i el contingut en línia més rellevants per als visitants. 2 anys Correos
Hotjar Estableixi quan un usuari aterri per primera vegada a una pàgina. Persisteix la identificació d’usuari d’Hotjar que és exclusiva d’aquest lloc. Hotjar no rastreja els usuaris en diferents llocs. Assegura que les dades de les visites posteriors al mateix lloc s’atribueixin a la mateixa ID d’usuari. Tipus de dades JSON. 1 any Tercer

Galetes de publicitat comportamental

Denominació Finalitat Duració Titular
Google Doubleclick Doubleclick s’utilitza per gestionar les galetes de tercers. Aquestes galetes s’utilitzen per proveir els usuaris de productes rellevants que poden ser d’interès per a l’usuari. Els anuncis que veuen els usuaris de la pàgina web són atesos per una petita selecció de proveïdors, incloent-hi Invitemedia, Adviva.net, MSN, Google Display i Unanimis. Persistent Google
Google AdWords Utilitzem galetes de Google AdWords per proveir els usuaris de productes rellevants que poden ser de l’interès de les persones que hagin visitat el web anteriorment. Persistent Google
Facebook Ads Serveis de publicitat per al seguiment de conversions i personalització de contingut. Persistent Facebook

Durant quant de temps conservem les dades? Les transferim internacionalment?

En el cas que mitjançant l’ús de galetes obtinguem dades considerades, d’acord amb la normativa vigent, com a dades personals, les tractarem i les conservarem durant el temps necessari per assolir la finalitat que es persegueix amb el seu ús, en funció de cada cas. Una vegada s’hagin aconseguit els propòsits esmentats, es podran conservar bloquejades degudament per si fossin necessàries per exercir, formular o defensar accions i reclamacions en relació amb el seu ús. Un cop aquests terminis s’esgotin, la informació serà eliminada.

No es preveu que Correos transfereixi internacionalment les dades obtingudes fent servir galetes. Sense perjudici de tot això, respecte de les transferències que, en cada cas, puguin fer els tercers instal·ladors de galetes a la nostra pàgina web, pots obtenir-ne informació a les seves respectives polítiques, accessibles a través dels enllaços indicats abans.

Com modificar la configuració de les galetes

L’usuari pot tornar a configurar les seves preferències pel que fa a galetes, prestar el seu consentiment a l’ús de galetes o revocar-lo en qualsevol moment a través de l’enllaç següent: 

Configuració de galetes

Així mateix, l'usuari pot prestar el seu consentiment a l'ús de galetes o revocar-lo en qualsevol moment per mitjà del navegador, a través del qual pot permetre, restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzades des del nostre lloc web.

La manera de fer-ho serà diferent en funció del tipus de navegador utilitzat. En els enllaços següents teniu a la vostra disposició tota la informació per configurar o deshabilitar les galetes en cada navegador:

 

A més, l’usuari també pot gestionar el magatzem de galetes del navegador i la seva desactivació per mitjà d’eines com:

 

En cas que l'usuari no permeti la instal·lació de les galetes al seu equip terminal per mitjà del navegador, és possible que no pugui accedir correctament als continguts i serveis del nostre web.

Aquesta política de galetes pot ser objecte de modificacions, per això es recomana a l’usuari que la consulti cada vegada que accedeixi al lloc web.