Verificador de correu electrònic

Lluitem contra el frau

Ja tens el teu codi de verificació? Només has de fer tres passos més: introduïx la teua adreça electrònica, escriu el codi que t’hem enviat i polsa COMPROVAR.

Per la teua seguretat, comprova les teues comunicacions

Si tens dubtes amb la resposta que t’ha donat el verificador, consulta les preguntes freqüents o el nostre espai de Seguretat de la informació. 
SEGURETAT DE LA INFORMACIÓ
Preguntes freqüents

Què és el Verificador de correu electrònic?

El Verificador de correu electrònic és la nova eina digital que hem dissenyat amb l’objectiu de lluitar contra el frau i la suplantació d’identitat. A través d’este verificador, podràs comprovar que els correus que reps en nom de Correos són realment nostres. Per a això, hem introduït un codi de lletres i números que identifica totes les comunicacions que emetem per a comprovar la veracitat dels missatges. Gràcies a esta solució ràpida i senzilla garantim la teua seguretat, ens cuidem de tu. 

Com funciona el Verificador de correu electrònic?

El millor avantatge del Verificador de correu electrònic és que és fàcil d’utilitzar. T’expliquem els passos que cal seguir perquè tu també tingues cura de la teua ciberseguretat:

 1. Accedix al Verificador de correu electrònic des d’una de les tres vies que posem a la teua disposició dins del web de Correos: bàner principal, menú Eines o bé des del mateix espai de Seguretat de la informació dins d’Atenció al Client. 
 2. Introduïx la teua adreça electrònica i el codi que apareix a la part final del correu que has rebut.
 3. Polsa COMPROVAR.
 4. El Verificador de correu electrònic t’indicarà, amb un OK, que el correu és segur.
 5. Si la resposta no és OK, llig amb atenció la informació que t’oferix el sistema i revisa bé els camps introduïts. No sempre es tracta d’un intent de pesca; podria haver-hi algun error en l’adreça electrònica o en el codi que has introduït.
 6. Si totes les dades són correctes i la resposta no és OK, podria ser un correu fals i tractar-se d’un intent de pesca.

On puc trobar el codi?

El codi és una combinació de lletres i números que apareix a la part final del correu electrònic que has rebut per part de Correos.

Molt important! No oblides introduir el codi complet en el verificador per a poder fer la comprovació.  

Quines respostes puc obtindre en verificar el meu correu?

Respostes quan no hi ha risc de frau

 • OK. Este correu electrònic ha sigut enviat per Correos i és segur.

Respostes quan hi ha risc de frau 

 • Molt important! Este correu electrònic no ha sigut enviat per Correos. Pot ser un correu fals i tractar-se d’un intent de pesca. Consulta’n més informació.
 • Atenció! Este correu electrònic ja ha sigut comprovat anteriorment. Si no has sigut tu qui ha fet esta comprovació, pot ser un correu fals i tractar-se d’un intent de pesca. Consulta’n més informació.

Com lluita Correos contra el frau?

La lluita contra el frau és una de les principals missions de Correos en l’actualitat. Garantim la digitalització cibersegura del nostre ecosistema i, per a això, hem modificat les nostres comunicacions:

 • Apostem per canals segurs com l’app o el correu electrònic. 
 • Incorporem en els nostres correus electrònics un codi de lletres i número únic perquè comproves la veracitat dels correus rebuts en nom de Correos. 

Quan s’implantarà esta iniciativa?

L’aposta per canals segurs de comunicació i la inserció del codi de lletres i números en els correus electrònics enviats per Correos s’implantaran a partir de l’1 d’abril de 2022. A partir d’eixa data, estarà disponible la nova eina Verificador de correu electrònic perquè pugues comprovar la veracitat de la comunicació rebuda. 

Què ocorre si rep un correu electrònic de Correos sense codi?

Tingues en compte! Si a partir de l’1 d’abril de 2022 reps un correu electrònic en nom de Correos sense codi, podries estar davant d’un intent de frau mitjançant pesca, ja que totes les comunicacions de Correos per correu electrònic hauran de disposar del codi de lletres i números. 

Este codi és personal?

Sí, este codi es genera de manera única i personalitzada per a cada correu electrònic. Dos correus electrònics no poden compartir el mateix codi de verificació davall cap circumstància. 

Quantes vegades puc verificar el codi?

Important! Una vegada introduït el codi correctament, només podràs comprovar-ne la veracitat en eixe moment. No és possible verificar-ho més d’una vegada. 

Com puc comprovar la veracitat del correu electrònic rebut?

Podràs comprovar la veracitat dels correus electrònics rebuts en nom de Correos a través del Verificador de correu electrònic. Trobaràs esta eina al web de Correos.es.

Quines dades he d’introduir en el verificador?

Molt senzill! Només has d’introduir dos dades en el Verificador de correu electrònic: la teua adreça electrònica i el codi de lletres i números que figura a la part final del correu.

Què ocorre si la resposta és OK?

Si el Verificador de correu electrònic indica OK, el correu sí que ha sigut enviat per Correos, de manera que pots confiar en el seu contingut. Este OK garantix la veracitat del correu que has rebut!

Què ocorre si la resposta no és OK?

Si el Verificador de correu electrònic indica una altra resposta que no siga OK... Posa’t en alerta! És probable que es tracte d’un correu fals que podria ser una pesca. Consulta’n més informació.

Encara tinc dubtes: què faig?

Contacta amb nosaltres! A Correos tens sempre a la teua disposició l’espai de Seguretat de la informació per a ampliar qualsevol informació sobre pesca o ciberseguretat. Consulta’n més informació.