Verificador de correu electrònic

Lluitem contra el frau

Ja tens el teu codi de verificació? Només has de fer tres passos més: introduïx la teua adreça electrònica, escriu el codi que t’hem enviat i polsa COMPROVAR.

Per la teua seguretat, comprova les teues comunicacions

Si tens dubtes amb la resposta que t’ha donat el verificador, consulta les preguntes freqüents o el nostre espai de Seguretat de la informació. 
SEGURETAT DE LA INFORMACIÓ
Com utilitzar el Verificador de correu electrònic, pas a pas
Preguntes freqüents

Què és el Verificador de correu electrònic?

El Verificador de correu electrònic és la nova eina digital que hem dissenyat amb l’objectiu de lluitar contra el frau i la suplantació d’identitat. A través d’este verificador, podràs comprovar que els correus que reps en nom de Correos relacionats amb enviaments i paqueteria són realment nostres. Per a això, hem introduït un codi de lletres i números que identifica tots els correus electrònics que emetem des d'enviaments i paqueteria per a comprovar la veracitat dels missatges. Gràcies a esta solució ràpida i senzilla garantim la teua seguretat, ens cuidem de tu. 

Com funciona el Verificador de correu electrònic?

El millor avantatge del Verificador de correu electrònic és que és fàcil d’utilitzar. T’expliquem els passos que cal seguir perquè tu també tingues cura de la teua ciberseguretat:

  1. Accedix al Verificador de correu electrònic des de la pàgina web de Correos o des del mateix espai de Seguretat de la informació dins del portal d’Atenció al Client. 
  2. Introduïx la teua adreça electrònica i el codi que apareix a la part final del correu electrònic que has rebut.
  3. Polsa COMPROVAR.
  4. El Verificador de correu electrònic t’indicarà, amb un OK, que el correu és segur.
  5. Si la resposta no és OK, llig amb atenció la informació que t’oferix el sistema, ja que podria ser un correu fals i tractar-se d’un intent de phishing.

On puc trobar el codi?

El codi és una combinació de lletres i números que apareix a la part final del correu electrònic que has rebut per part de Correos. Recorda: els correus electrònics que porten codi són els relacionats amb enviaments i paqueteria, però si reps un altre tipus de correu amb codi, també pots comprovar la seua veracitat al web oficial de Correos. La inserció del codi als correus electrònics és un procés gradual que anirà englobant a la resta de comunicacions de Correos. 

Molt important! No oblides introduir el codi complet en el verificador per a poder fer la comprovació.  

Quines respostes puc obtindre en verificar el meu correu electrònic?

Respostes quan no hi ha risc de frau

  • OK. Este correu electrònic ha sigut enviat per Correos i és segur.

Respostes quan hi ha risc de frau 

  • Molt important! Este correu electrònic no ha sigut enviat per Correos. Pot ser un correu fals i tractar-se d’un intent de pesca. Consulta’n més informació.
  • Atenció! Este correu electrònic ja ha sigut comprovat anteriorment. Si no has sigut tu qui ha fet esta comprovació, pot ser un correu fals i tractar-se d’un intent de pesca. Consulta més informació.

Com lluita Correos contra el frau?

La lluita contra el frau és una de les principals missions de Correos en l’actualitat. Garantim la digitalització cibersegura del nostre ecosistema i, per a això, hem modificat les nostres comunicacions:

  • Incorporem en els nostres correus electrònics d'enviaments i paqueteria un codi de lletres i número únic perquè comproves la veracitat dels correus rebuts en nom de Correos.
  • Posem a la teua disposició una nova eina digital, el Verificador de correu electrònic, perquè pugues comprovar el codi i la veracitat del correu. 

Quan s’implantarà esta iniciativa?

La inserció del codi de lletres i números als correus electrònics d’enviaments i paqueteria enviats per Correos s’implantarà a partir de maig de 2022. A partir d’eixe moment, estarà disponible la nova eina Verificador de correu electrònic perquè pugues comprovar la veracitat de la comunicació rebuda. 

Esta iniciativa s’anirà ampliant de manera progressiva a la resta de correus electrònics enviats per Correos, per la qual cosa, si reps un altre tipus de correu electrònic amb codi, pots comprovar-lo al web oficial de Correos.

Què passa si rep un correu electrònic d’enviaments i paqueteria de Correos i no té codi?

Tingues en compte! Si a partir de maig de 2022 reps un correu electrònic d’enviaments i paqueteria en nom de Correos sense codi, podries estar davant d’un intent de frau mitjançant phishing. Recorda que tots els correus electrònics de Correos relacionats amb enviaments i paqueteria han de comptar amb el codi de lletres i números. 

El codi de lletres i números és personal?

Sí, este codi es genera de manera única i personalitzada per a cada correu electrònic. Dos correus electrònics no poden compartir el mateix codi de verificació davall cap circumstància.

Quantes vegades puc verificar el codi?

Important! Una vegada introduït el codi correctament, només podràs comprovar-ne la veracitat en eixe moment. No és possible verificar-ho més d’una vegada. 

Com puc comprovar la veracitat del correu electrònic rebut?

Podràs comprovar la veracitat dels correus electrònics rebuts en nom de Correos a través del Verificador de correu electrònic. Trobaràs esta eina al web de Correos.es.

Quines dades he d’introduir en el verificador?

Molt senzill! Només has d’introduir dos dades en el Verificador de correu electrònic: la teua adreça electrònica i el codi de lletres i números que figura a la part final del correu.

Què ocorre si la resposta és OK?

Si el Verificador de correu electrònic indica OK, el correu electrònic sí que ha sigut enviat per Correos, de manera que pots confiar en el seu contingut. Este OK garantix la veracitat del correu electrònic que has rebut!

Què ocorre si la resposta no és OK?

Si el Verificador de correu electrònic indica una altra resposta que no siga OK... Posa’t en alerta! És probable que es tracte d’un correu fals que podria ser phising. 

Encara tinc dubtes: què faig?

Contacta amb nosaltres! A Correos tens sempre a la teua disposició l’espai de Seguretat de la informació per a ampliar qualsevol informació sobre pesca o ciberseguretat. Consulta’n més informació.