Política de galetes

La Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, SA (d’ara endavant “Correos”) t’informa sobre l’ús de les galetes en les seues pàgines web. Esta política de galetes complementa la política de privacitat del lloc web.

Què són les galetes?

Una galeta és un fitxer o dispositiu que es descarrega en l’ordinador/smartphone/tauleta de l’usuari en accedir a determinades pàgines web per a emmagatzemar i recuperar informació de l’equip terminal. Entre altres funcions, permet emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari per tal de millorar el servei oferit.

Tipus de galetes

Trobem les següents classificacions:

1. Segons qui siga l’entitat que gestione el domini des d’on s’envien les galetes i tracte les dades que s’obtinguen es poden distingir dos tipus:

 • Galetes pròpies: són aquelles que s’envien al teu equip terminal des dels nostres propis equips o dominis.
 • Galetes de tercers: són aquelles que s’envien al teu equip terminal des d’un equip o domini d’una altra entitat col·laboradora.

2. Segons el termini de temps que romanen emmagatzemades al navegador del client, podent tractar-se de:

 • Galetes de sessió: aquelles galetes activades mentre l’usuari navega per la pàgina web (mentre manté activa la sessió).
 • Galetes persistents: aquelles galetes emmagatzemades per un temps determinat a l’equip terminal de l’usuari, per a les quals el responsable té accés quan l’usuari es connecta a la seua pàgina web.

3. Segons la finalitat per a la qual es tracten les dades obtingudes:

 • Galetes tècniques: aquelles galetes necessàries per a l’ús del lloc web i per a la prestació de serveis.
 • Galetes de personalització: aquelles que permeten a l’usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d’una sèrie de criteris al terminal de l’usuari (idioma, tipus de navegador...).
 • Galetes d’anàlisi: aquelles que permeten el seguiment i anàlisi estadístic del comportament del conjunt dels usuaris dels llocs web a què estan vinculades.
 • Galetes publicitàries: aquelles que permeten la gestió dels espais publicitaris en la pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual es presta el servei sol·licitat.
 • Galetes de publicitat basada en el comportament: aquelles que emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través dels hàbits de navegació de l’usuari, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per mostrar publicitat.

Galetes utilitzades en el nostre web

A continuació s’identifiquen les galetes que s'estan utilitzant en el nostre lloc web, així com la seua descripció, la durada d’emmagatzematge i la seua titularitat:

 • Galetes de personalització i tècniques estrictament necessàries per a la prestació de determinats serveis sol·licitats expressament per l’usuari: si es desactiven estes galetes, no podrà rebre correctament els nostres continguts i serveis; i
 • Galetes d’anàlisi per al seguiment i anàlisi estadístic del comportament del conjunt dels usuaris.
 • Galetes de publicitat comportamental: emmagatzemem informació sobre el teu comportament per oferir publicitat adequada als teus interessos.

Galetes tècniques i de personalització

Denominació Finalitat Duració Titular
correosCookies Generada per a identificar els paràmetres de configuració de galetes que ha seleccionat l’usuari. Sessió Correos
JSESSIONID Generada pel servidor d’aplicacions quan crea una sessió d’usuari al Web. Sessió Correos
SS_X_JSESSIONID Generada pel servidor d’aplicacions quan crea una sessió d’usuari al Web. Sessió Correos
SS_X_JSESSIONID Generada pel servidor d’aplicacions quan crea una sessió d’usuari al Web. Sessió Correos
ASPSESSIONIDQCTCAAAQ Generada pel calculador de Tarifes per memòria cau de COM+, per a carregar combo inicial amb productes. Sessió Correos
OV2A Generada al web però és propietat de l'Oficina Virtual per a mantindre la sessió que un usuari ha obert prèviament en l’OV. Primer fragment de la galeta de convivència de l'OV2 amb COL. Sessió Correos
OV2B Generada al web però és propietat de l'Oficina Virtual per a mantindre la sessió que un usuari ha obert prèviament en l’OV. Segon fragment de la galeta de convivència de l'OV2 amb COL. Sessió Correos
idiomaCorreos Galeta utilitzada per a conéixer l’idioma de navegació en saltar del web a aplicacions. Persistent Correos
OV2IDIOMA Galeta que servix a OV2/COL per a mostrar els missatges en l’idioma correcte (durada màxima d’un any) Persistent Correos
política_galetes Galeta per a l’acceptació de la política de galetes Persistent Correos

Galetes analítiques

Denominació Finalitat Duració Titular
s_ecid Verifica la galeta AMCV per mantindre l’ID de l’usuari si esta haguera expirat. 2 anys Tercers
AMCV_###@AdobeOrg S’utilitza per a identificar un visitant únic. 2 anys Tercers
AMCVS_###@AdobeOrg Serveix com a indicador que la sessió ha iniciat. Sessió Tercers
s_cc Determina si les galetes per a Adobe estan actives. Sessió Tercers
s_sq Habilita diverses funcionalitats; conté informació sobre el vincle anterior en què l’usuari va fer clic. Sessió Tercers
s_vi S’utilitza per a identificar un visitant únic. 2 anys Tercers
s_fid Identifica un visitant únic si la galeta estàndard s_vi no està disponible. 2 anys Tercers
s_tslv Serveix per determinar usuaris nous i recurrents. 1 any Tercers
s_nr365 Serveix per determinar els dies que fa que un usuari no entra al web. 1 any Tercers
mbox Adobe Target utilitza galetes per a oferir als administradors de llocs Web la capacitat de provar quines són les ofertes i el contingut en línia més rellevants per als visitants. 2 anys Correos
Hotjar Establisca quan un usuari aterre per primera vegada a una pàgina. Persistix la identificació d’usuari d’Hotjar que és exclusiva d’eixe lloc. Hotjar no rastreja els usuaris en diferents llocs. Assegura que les dades de les visites posteriors al mateix lloc s’atribuïsquen a la mateixa ID d’usuari. Tipus de dades JSON 1 any Tercers

Galetes de publicitat comportamental

Denominació Finalitat Duració Titular
Google Doubleclick Doubleclick s'utilitza per a gestionar les galetes de tercers. Estes galetes són utilitzades per a proveir els usuaris de productes rellevants que poden ser d’interés per a l’usuari. Els anuncis que veuen els usuaris de la pàgina web són atesos per una xicoteta selecció de proveïdors, incloent Invitemedia, Adviva.net, MSN, Google Display i Unanimis. Persistent Google
Google AdWords Utilitzem galetes de Google AdWords per proveir els usuaris de productes rellevants que poden ser d'interés per a les persones que hagen visitat el web anteriorment. Persistent Google
Facebook Ads Serveis de publicitat per al seguiment de conversions i personalització de contingut. Persistent Facebook

Per quant temps conservem les dades? Les transferim internacionalment?

En el cas que mitjançant l’ús de galetes obtinguem dades considerades, d’acord amb la normativa vigent, com a dades personals, tractarem i conservarem les mateixes durant el temps necessari per assolir la finalitat perseguida amb el seu ús, en funció de cada cas. Una vegada assolits els esmentats propòsits, podran conservar-se degudament bloquejades davant de l’esdeveniment de resultar necessàries per a l’exercici, formulació o defensa d’accions i reclamacions en relació amb al seu ús. Conclosos els esmentats terminis, la informació serà eliminada.

No es preveu la transferència internacional per part de Correos respecte de les dades obtingudes fent servir galetes. Sense perjudici d’això, respecte de les transferències que, en cada cas, puguen fer els tercers instal·ladors de galetes a la nostra pàgina web, pots obtindre informació en les seues respectives polítiques, accessibles en els enllaços anteriorment indicats.

Com modificar la configuració de les galetes

L’usuari pot tornar a configurar les seus preferències quant a galetes, prestar el seu consentiment a l’ús de galetes o revocar-lo en qualsevol moment a través del següent enllaç: 

Configuració de galetes

Així mateix, l’usuari pot prestar el seu consentiment a l’ús de galetes o revocar-lo en qualsevol moment utilitzant el seu navegador, pel qual pot permetre, restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzades des del nostre Lloc Web.

La manera de fer-ho serà diferent en funció del tipus de navegador utilitzat durant la navegació. En els següents enllaços té a la seua disposició tota la informació per a configurar o deshabilitar les galetes a cada navegador:

 

A més, també l’usuari pot gestionar el magatzem de galetes del seu navegador i la seua desactivació a través de ferramentes com:

 

En cas que l'usuari no permeta la instal·lació de les galetes en el seu equip terminal a través del seu navegador és possible que no puga accedir correctament als continguts i serveis de la nostra web.

Esta Política de Galetes podrà ser objecte de modificacions, per la qual cosa es recomana a l’usuari que la consulte cada vegada que accedisca al lloc web.